Розенко просить не зважати на путінську істерію навколо соцвиплат на Донбасі

Розенко просить не зважати на путінську істерію навколо соцвиплат на Донбасі

Укрінформ
Соціальні виплати на Донбасі були припинені не українською владою, а окупантами на чолі з російськими військами.

Про це під час години запитань до уряду у Верховній Раді заявив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я хочу все ж таки чітко розставити акценти щодо того, що відбувається, в тому числі, і на окупованій частині Донбасу. Не українська влада припинила соціальні виплати на цій території, і давайте не будемо повторювати путінську істерію на цю тему. Саме окупанти, які захопили цю територію, на чолі з російськими військами, припинили там виплату українцям пенсій і інших видів соціальної допомоги», - сказав Розенко.

Він зазначив, що на окупованих територіях Донбасу наразі немає органів української державної влади, відділень українських банків і тому українська влада не може виконати своїх зобов'язань перед своїми громадянами, які залишилися там у вкрай скрутній ситуації.

«На цих територіях справді гуманітарна катастрофа і соціальна криза, яка нас страшенно турбує. І ми сьогодні говоримо про те, що так - ці люди мають право на отримання всіх соцвиплат і пенсій, але це право ми зможемо забезпечити, коли будуть виконані у повному обсязі в тому числі Мінські угоди, коли відновиться територіальна цілісність нашої держави. Саме тому наше головне на сьогодні завдання - щоб ті люди, які переїжджають на постійне місце проживання на території, які сьогодні підконтрольні українській владі, отримували  в повному обсязі усі види соцдопомоги, і ми над цим працюємо», - уточнив віце-прем'єр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-