Рада зобов’язала антикорупційників подавати е-декларації

Рада зобов’язала антикорупційників подавати е-декларації

Укрінформ
Верховна Рада під час розгляду президентського законопроекту щодо звільнення від е-декларування окремих категорій військових передбачила зобов’язання подавати такі декларації для представників антикорупційних організацій.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідну правку підтримали 246 народних депутатів.

Згідно з документом подавати е-декларації мають фізичні особи, які отримують кошти, майно в рамках реалізації в Україні програм (проектів) технічної або іншої, в тому числі безповоротної, допомоги у сфері запобігання, протидії корупції; особи, які систематично, протягом року, виконують роботи, надають послуги щодо імплементації стандартів у сфері антикорупційної політики, моніторингу антикорупційної політики в Україні, підготовки пропозицій з питань формування, реалізації такої політики.

Крім того, декларувати в електронному вигляді своє майно мають особи, які є керівниками або входять до складу вищого органу управління, інших органів управління громадських об’єднань, інших непідприємницьких товариств, що здійснюють діяльність, пов’язану із запобіганням, протидією корупції, імплементацією стандартів у сфері антикорупційної політики, моніторингом антикорупційної політики в Україні, підготовкою пропозицій з питань формування, реалізації такої політики, та/або беруть участь, залучаються до здійснення заходів, пов’язаних із запобіганням, протидією корупції.

Зобов’язання подавати е-декларації стосується і кандидатів на посаду Президента, сільських, селищних, міських голів і старост, а також кандидатів у народні депутати України та Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласних, районних, міських, районних у містах, сільських, селищних рад.

Водночас голова Антикорупційного комітету ВР Єгор Соболєв розкритикував кінцевий варіант законопроекту, заявивши, що у тексті документа тепер містяться суперечності, і заклдикав до розгляду його у повторному другому читанні.

"Ми щойно проголосували поправку Чорновол про те, що люди, які вперше подають декларацію, мають це зробити в 2018 році. І потім голосуємо правку Алєксєєва, що вони мають подати декларацію до 1 травня 2017 року. Прошу відправити його на повторне друге читання", - зазначав Соболєв.

Він нагадав, що це один з найважливіших антикорупційних законів, ухвалення яких є обов'язковою умовою для скасування візового режиму с ЄС.

Однак народні депутати не дослухалися до слів Соболєва й ухвалили цей закон у цілому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-