Ілля Пономарьов: Вороненков йшов на зустріч зі мною

Ілля Пономарьов: Вороненков йшов на зустріч зі мною

Оновлено
Укрінформ
Колишній депутат Держдуми РФ Денис Вороненков, якого застрелили сьогодні в центрі Києва, йшов на зустріч з відомим російським опозиційним політиком Іллею Пономарьовим. 

Про це він написав у Фейсбуці

"Дениса Вороненкова було убито об 11-25 біля Прем'єр Паласу. Він йшов на зустріч зі мною. Немає слів. Охоронець встиг поранити нападника", - йдеться в повідомленні. 

За словами Пономарьова, Вороненков - свідок, "смертельно небезпечний для російських силовиків".

Як повідомляв Укрінформ, чоловіком, убитим сьогодні в Києві біля готелю "Прем'єр палас" є екс-депутат Держдуми Російської Федерації Денис Вороненков. 

За даними поліції, коли Вороненков виходив з готелю, нападник вистрілив і вбив екс-депутата, а охоронець Вороненкова у відповідь поранив нападника. Зараз обидва знаходяться в лікарні під посиленою охороною.

Поліція встановлює, чи був нападник один. У центр міста стягнуто додаткові наряди поліції. 

Як відомо, колишній депутат Держдуми РФ Денис Вороненков восени 2016 року виїхав з Росії через кримінальне переслідування. У грудні він отримав українське громадянство. Він є свідком у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко свого часу заявляв, що свідчення екс-депутата Вороненкова є дуже важливими для українського слідства в рамках розслідування кримінального провадження про держзраду екс-президентом Януковичем.

3 березня цього року Басманний суд Москви санкціював заочний арешт екс-депутата Держдуми Вороненкова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-