Україні важливо позбутися рудимента

Україні важливо позбутися рудимента "совка" – Грицак

Укрінформ
Голова Служби безпеки України Василь Грицак заявляє, що Україні дуже важливо в історії розставити всі крапки над "і" і позбавитися рудимента "совка".

Про це керівник СБУ сказав під час підписання з науковцями "Меморандуму про співпрацю у дослідженні та відзначенні історичних подій державотворення України", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Нам дуже важливо позбавитися рудимента "совка" і провести серйозну роботу в історичній площині, щоб справді розставити крапки над "і", - сказав Грицак.

За його словами, нині це дуже є актуальним з огляду на протистояння з Російською Федерацією, яка веде в тому числі інформаційну війну проти України.

Служба безпеки України, Громадська рада з питань оновлення СБУ, наукові установи Національної академії наук України та Національного архівного фонду і представники громадськості у рік відзначення 100-річчя подій Української революції 1917-1921 та 25-річниці створення Служби безпеки України уклали Меморандум про співпрацю.

У ньому зокрема, йдеться, що всі ці структури об'єднають зусилля з метою неупередженого висвітлення боротьби українського народу за незалежну соборну вільну демократичну державу, а також вивчення ролі і місця спецслужб в історії українського державотворення, в захисті державного суверенітету, територіальної цілісності України, забезпечення дотримання прав, свобод і цінності її громадянського суспільства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-