"Віялові" затримання хабарників розбиваються об судові рішення - Президент

Укрінформ
Численні затримання хабарників, які відбуваються майже щодня, не викликають, однак, у суспільстві відчуття системної  боротьби з корупцією через  відсутність належних судових рішень щодо покарання хабарників. 

Про це заявив Президент України Петро Порошенко на засіданні Ради регіонального розвитку у понеділок у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Віялові затримання хабарників, які ледве не щодня спричиняють потужний резонанс в ЗМІ, не викликають, однак, відчуття в суспільстві, що системна боротьба з корупцією почалася. Чому? Бо по телевізору розповідають лише про злочини, але не можуть показати покарання через відсутність, поки що, належних судових рішень", - сказав він.

Президент наголосив,  що  саме він ініціював старт реформи судової системи. "Я кожного дня бачу в ЗМІ та в соціальних мережах, що пишуть люди про ситуацію в судах. І на відміну від співгромадян, не маю права публічно висловлювати свою думку за конкретними випадками. Але як гарант прав і свобод громадян - ініціював і забезпечив старт реформи судової системи. Я дуже вдячний Парламенту, який підтримав конституційні зміни в частині правосуддя і низку законів”, - сказав він.

За словами Порошенка, антикорупційна реформа залишається ключовою реформою  на поточний рік, адже корупцію “теж є всі підстави розглядати як загрозу економічному зростанню і національній безпеці”.

"Запрацювала антикорупційна інфраструктура: Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура, Агентство із запобігання корупції. Втім, я принципово не хочу ділити правоохоронні органи на нові й старі, хороші й погані. Всі вони роблять спільну справу, і позитивні зрушення очевидні зараз і в роботі СБУ, і у важкому процесі створення і становлення Національної поліції, і в діяльності Прокуратури, НАБУ", - зазначив він.

Президент також вказав на ефективний старт системи електронного декларування.

"Стартувала система, багато хто не вірив, що це вдасться, система електронного декларування. Статками політиків шоковане все суспільство, в тому числі і - я, як людина, яка всі свої гроші заробила за багато років важкої і ризикованої праці у сфері бізнесу. Але, з іншого боку, не забуваймо, що раніше у нас це все приховувалося від суспільства. І сьогодні ми переконливо і твердо продемонстрували відкритість і прозорість. І що в деяких сусідніх країнах за надмірний інтерес до грошей найвищих посадовців можна отримати тюремний строк", - сказав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-