Марина Порошенко на Полтавщині продовжила заповнювати сторінки «Книги Миру»

Марина Порошенко на Полтавщині продовжила заповнювати сторінки «Книги Миру»

Фото
Укрінформ
Дружина Президента України Марина Порошенко відвідала Полтавську область, де разом зі школярами Полтавщини, чиї батьки стали учасники бойових дій в зоні АТО, продовжила заповнювати сторінки національного проекту «Книга Миру».

Про це повідомляє прес-служба Президента.

За словами першої леді, «Книга Миру» вже стала всенародною дитячою молитвою, яка є своєрідним оберегом для наших захисників. «Її створюють діти українських Героїв, вони вірою і любов’ю підтримують своїх рідних, що пішли зупинити ворога. І в кожному дитячому підписі відчувається велике бажання жити в мирній країні, коли вся родина разом», - зазначила дружина Президента.

Полтавська область стала одинадцятим регіоном України, діти якої залишили свої фотографії та підписи до них з побажаннями повернення миру на українську землю.

Дружина Президента також відкрила фінальні міські змагання старшокласників з надання домедичної допомоги в рамках всеукраїнського проекту «Я можу врятувати життя». Команда-переможець представлятиме Полтаву на всеукраїнських змаганнях, які відбудуться в жовтні у Києві.

«Вміння правильно надавати невідкладну допомогу збільшує шанси потерпілого на виживання. Адже людське життя – це та найвища цінність, заради якої варто боротися», - зазначила у вітальному слові дружина глави держави.

Змаганням передувало навчання за участю інструкторів Всеукраїнської спілки парамедиків. Майже півтисячі старшокласників прослухати інтерактивну лекцію, під час практичної частини якої кожен учень спробував виконати базові реанімаційні заходи, накладати пов’язки та шини. Також діти демонстрували свої навички із проведення серцево-легеневої реанімації, зупинки кровотечі, надання допомоги при опіках та утопленні.

Усі учасники отримали сертифікати про проходження навчання та відповідні інформаційні пам’ятки. За час існування проекту з грудня 2011 року інструктори навчили домедичній допомозі майже 25 тисяч українських школярів.

На думку голови Українського фонду «Здоров`я» Володимира Дудки, практичні тренінги проекту «Я можу врятувати життя!» мають стати частиною навчальної програми української середньої загальноосвітньої школи: «Навчитися рятувати життя лише за підручниками практично неможливо. Інша справа, коли кожен учень власними руками відпрацює увесь алгоритм порятунку і, у разі необхідності, застосує його у реальному житті».

Навчання та змагання по всій Україні проходять під патронатом дружини Президента Марини Порошенко за офіційної підтримки Міністерства охорони здоров’я та реалізуються Українським фондом «Здоров’я» та Фондом родини Загорій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-