«Жирні» хабарники п’ятниці: у ГПУ розповіли про затримання

«Жирні» хабарники п’ятниці: у ГПУ розповіли про затримання

Фото
Укрінформ
У ГПУ повідомили, що у п’ятницю, 17 березня, було затримано декілька посадовців при отриманні хабара.

Про це у Фейсбуці повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

Так, головним слідчим управлінням ГПУ під час одержання хабара викрито начальника управління правової, організаційно-кооперативної та кадрової роботи Волинської обласної спілки споживчих товариств.

“Зазначена службова особа, діючи умисно, з корисливих мотивів, спрямованих на отримання неправомірної вигоди для себе, розробила злочинну схему, спрямовану на вимагання та отримання від особи неправомірної вигоди в сумі 675 тис грн за сприяння останньому у розірванні договору оренди земельної ділянки укладеного між Луцькою міською радою та Волинською обласною спілкою споживчих товариств, а також надання документів, що підтверджують незаконність укладення такого договору.

У Чернівецькій міськраді посадовець вимагав від суб’єкта господарювання 230 тис грн неправомірної вигоди за сприяння у виграші електронних закупівель та подальшого сприяння у виграші тендерів, оголошених одним із управлінь Чернівецької міської ради.

У Києві затримано на одержанні неправомірної вигоди керівника одного з районних відділень Головного управління державної міграційної служби в місті Києві. Вказаний посадовець вимагав та одержав 5 600 грн від громадянина за пришвидшення виготовлення та видачі паспортів для виїзду за кордон.

У Дніпрі викрито громадянина, який за хабар у 10 тис доларів США намагався отримати право власності на земельні ділянки, які призначались 20 учасникам АТО для ведення особистого селянського господарства на території Солонянського району Дніпропетровської області.

Управлінням з розслідування особливо важливих справ ГСУ Генпрокуратури спільно з управлінням процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих ГПУ завершено досудове розслідування та направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за підозрою старшого оперуповноваженого з особливо важливих справ відділу викриття кримінальних правопорушень у митній сфері оперативного управління Головного управління Державної фіскальної служби в Одеській області, в одержанні неправомірної вигоди в сумі 2400 доларів США за безперешкодне здійснення діяльності з імпорту товарів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-