Гройсман про ремонт доріг: Не треба забивати кирзовими чобітьми цеглу в ями

Гройсман про ремонт доріг: Не треба забивати кирзовими чобітьми цеглу в ями

Укрінформ
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час наради з питань дорожньої інфраструктури наголосив на необхідності формування плану заходів щодо дорожніх робіт до 2022 року.

Про це повідомляє Урядовий портал.

"Володимир Гройсман зауважив, що уряд розпочав підготовку до проведення масштабних дорожніх робіт ще з минулого року. Перед міністерством інфраструктури України та усіма пов'язаними з ремонтом і будівництвом доріг структурами були поставлені завдання забезпечити належним чином підготовку до вчасного ремонту доріг в цьому році", - йдеться у повідомленні.

У 2016 році також було відновлено роботу дорожнього господарства і вдалося досягти перших результатів, що відчули автомобілісти, зазначив Глава уряду. За його словами, українські дороги знаходяться у жахливому стані, що є результатом багаторічного недофінансування галузі і неефективного використання тих коштів, які виділялись.

За результатами обговорення, Прем’єр-міністр доручив керівникам відповідальних органів пришвидшити організацію початку дорожніх робіт.

При цьому, має бути забезпечено високу якість будівельних робіт, підкреслив Глава уряду.

"Якщо вони, (бригади), кирзовими чобітьми будуть забивати цеглою яму, то мені такі бригади не потрібні. Питання організації вашої роботи і її якості - це питання номер 1. Це ваша відповідальність і ви маєте цьому дати раду. Кошти є, рішення є", - підкреслив він, звертаючись до керівництва відповідальних установ.

Прем’єр-міністр закликав відслідковувати погодні умови в регіонах та формувати відповідні технологічні рішення, зокрема підбирати якісні матеріали, що дозволятимуть працювати у визначених температурних режимах. Він також поставив завдання забезпечити широке покриття дорожніми роботами.

"Іноді є такі полотна, де не потрібно вже робити ямковий ремонт: ви робите ямковий ремонт, а коштів витратите стільки ж, ніж робити цей ремонт рівним шаром. По кожній дорозі, виходячи з того, що ситуація є дійсно складною і більше 20 років ніхто системно дороги не будував, маєте винайти "свій рецепт". У вас мають бути компетентні люди на місцях. Я би хотів, щоби ви із кабінетів пересіли у машини і почали їздити постійно по країні дивитися, що відбувається", - підкреслив він.

В обговоренні взяли участь віце-прем'єр-міністр України Володимир  Кістіон, міністр інфраструктури України Володимир Омелян,  в.о. Голови Державного агентства автомобільних доріг України  Славомір  Новак, голова правління ПАТ "ДАК "Автомобільні дороги України" Артем Гриненко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-