Геращенко: Кількість заручників на Донбасі зросла до 118, ще 418 - зниклі безвісти

Геращенко: Кількість заручників на Донбасі зросла до 118, ще 418 - зниклі безвісти

Укрінформ
На сьогодні кількість заручників, які утримуються бойовиками на окремих територіях Донецької та Луганської областей (ОРДЛО), становить 118 осіб.

Про це повідомила перший заступник голови Верховної Ради, представник України у гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко у Фейсбуці.

"Сьогодні в рамках неформальної "мінської платформи" зустрілися з координатором ОБСЄ в гуманітарній мінській групі Тоні Фрішем. Розповіли колегам з різних фракцій про нашу роботу щодо звільнення заручників. На жаль, на сьогодні кількість заручників в ОРДЛО збільшилася, і становить 118 осіб, це цивільні і військові (збільшилася і за рахунок цивільних, яких хапають на окупованих територіях, так, на жаль, і наші військові були затримані)", - йдеться у повідомленні. 

Геращенко також зазначила, що СБУ і Мінська група провели велику роботу щодо пошуку інформації про зниклих безвісти та встановили долю кількох десятків таких громадян: "Згідно з оновленою інформацією СБУ, на сьогодні в списку зниклих безвісти 418 осіб. Не виключаю, що зниклих безвісти в ході конфлікту - більше, і ми маємо знайти інформацію про всіх зниклих, загиблих, встановити їхню долю".

Нардеп також зазначила, що українська сторона наполягає на залученні Міжнародного комітету Червоного Хреста до пошуку зниклих і експертизах ДНК загиблих.

"Дуже сподіваюся, що після відвідин президентом МКЧХ Пітером Мауером України, в тому числі і Донбасу, будуть позитивні зрушення в цих питаннях (пошуку зниклих і експертиз). Щодо заручників, то тут немає згоди ОРДЛО і РФ на залучення МКЧХ до процесу їх звільнення, тому на сьогодні в Мінській групі ми домовилися про залучення до звільнення моніторингової місії ООН з прав людини (з цим всі погодилися). Дуже сподіваємося, що це компромісне рішення прискорить звільнення", - зазначила Геращенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-