Нацгвардія провела понад 40 навчань для військових психологів і капеланів

Нацгвардія провела понад 40 навчань для військових психологів і капеланів

Укрінформ
За три роки у Нацгвардії організували і провели понад 40 міжнародних семінарів, навчань і зборів для підвищення профпідготовки військових психологів і капеланів.

Про це в четвер на прес-конференції в Укрінформі розповів начальник відділу психологічного забезпечення ГУ Нацгвардії полковник Сергій Чижевський.

"За три роки психологічною службою Нацгвардії проведено понад 40 міжнародних навчань, семінарів, зборів щодо підвищення професійної підготовки військових психологів і капеланів. До цього залучалися вітчизняні та зарубіжні експерти  з Ізраїлю, Данії, Франції, Польщі, Литви, Латвії, Естонії, США та інших країн. 34 військові психологи пройшли стажування за кордоном, зокрема в Польщі та Хорватії”, - сказав Чижевський.

Він також додав, що влітку 2015 року на базі одного з навчальних центрів Нацгвардії спільно з колегами національних ЗС Латвії вперше в Україні провели військові збори для психологів усіх військових збройних правоохоронних формувань України і Латвії.

Чижевський розповів, що на першому етапі реформування психологічної служби Нацгвардії її фахівців було виведено зі складу органів по роботі з особовим складом і створено для них окремі структурні підрозділи психологічного забезпечення, які сьогодні працюють у Нацгвардії України.

Він зазначив, що протягом 2014-2015 років психологічні заходи в зоні проведення бойових дій були ситуативними і хаотичними. Зараз же священики та психологи працюють вже не на волонтерських засадах, а на штатних посадах.

Полковник наголосив, що головне завдання капеланів і психологів - співпраця заради відновлення психологічного стану бійців і повернення їх з військових умов до своїх родин і подальшого нормального життя.

³

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-