Нацгвардія

Нацгвардія "легалізувала" роботу капеланів в АТО

Укрінформ
Капелани різних конфесій можуть офіційно працювати в лавах Національної гвардії України як працівники за трудовим договором та працювати у військових частинах тилу або у прифронтовій зоні.

Про це заявив начальник служби з питань військового духовенства (капеланської служби) Головного управління Нацгвардії Олександр Іздебський під час прес-конференції  в Укрінформі у четвер. 

"Робота капеланів вже здійснюється не на волонтерських засадах, не на громадських засадах, а на штатних посадах, які введені в військових частинах Національної гвардії України", - сказав Іздебський.  

Він також зауважив, що в військових частинах Національної гвардії для офіційного влаштування було введено 44 посади для військових священиків. Полковник зазначив, що до цього часу на громадських засадах в Нацгвардії співпрацювали 67 священиків різних конфесій. 

За словами Іздебського, військові священики сьогодні забезпечуються грошима під час відрядження в АТО і співпрацюють з психологом, опікуючись душами військовослужбовців.   

"На сьогодні священик, духівник - повноцінний співробітник Національної гвардії України. Сьогодні він має право, якщо військова частина виїжджає в зону проведення АТО, то військовий священик може виїхати разом з ними. Для нього виписується лист відрядження, він отримує кошти за свою роботу під час відрядження і працює в колективі, разом з військовослужбовцями. Він співпрацює паралельно з психологом, в напрямку опіки над душами наших військових", - пояснив Іздебський.  

Як повідомляв Укрінформ, з 20 лютого 2017 року Національна гвардія України запровадила службу військового капеланства. Священнослужителі різних конфесій зможуть влаштовуватися на роботу у Нацгвардію як працівники, за трудовим договором, і працювати у військових частинах тилу або у прифронтовій зоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-