МІП привертає увагу світових правозахисників до долі заручників в ОРДЛО і РФ

МІП привертає увагу світових правозахисників до долі заручників в ОРДЛО і РФ

Укрінформ
Міжнародні організації, які опікуються захистом прав людини, зокрема Аmnesty International і Freedom House, мали б активніше долучитися до проблеми порушення прав українців, яких утримують у заручниках в ОРДЛО, та українських політв'язнів у РФ.

Про це заявив заступник міністра інформаційної політики Дмитро Золотухін під час прес-конференції в Укрінформі.

“На мій погляд, в умовах, коли Українська держава не має впливу на терористичні організації “ЛНР” та “ДНР” та не має впливу на Кремль, одним з основних важелів, які можуть бути використані в цій царині (визволення заручників. - Ред.), є робота міжнародних організацій, організацій із захисту прав людини. Користуючись нагодою, я б хотів публічно звернутися до таких організацій, як Amnesty International та Freedom House, інших організацій із захисту прав людини, щоб вони активізували все-таки роботу по безпосередніх фактах порушення прав людини на територіях т.з. “ДНР” та “ЛНР”, а також на території РФ”, - сказав він.

Золотухін зазначив, що ці поважні міжнародні організації приділяють мало уваги темі українських заручників та порушення їх прав. “Вважаю, з усією повагою до них, що коментування тієї ж прийнятої Доктрини інформаційної безпеки України є дуже важливим (і я дуже вдячний їм за це, що вони тримають руку на пульсі), однак, на превеликий жаль, я не побачив коментарів цих поважних організацій з приводу доктрини інформаційної безпеки РФ,  використання українських заручників на території т.з. “ДНР” та “ЛНР”, Росії для створення важелю на міжнародну суспільну думку тощо”, - заявив заступник глави МІП.

Він додав, що українська влада у співпраці з волонтерськими організаціями, зокрема InformNapalm та “Стоптерор", активізує роботу над збором доказової бази за цією темою, яка могла б використовуватися надалі міжнародними організаціями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-