100-річчя Української революції: В’ятрович розповів про інформкампанію

100-річчя Української революції: В’ятрович розповів про інформкампанію

Укрінформ
Український інститут національної пам'яті розпочинає інформаційну кампанію до 100-річчя Української революції 1917-1921 років.

Про це голова інституту Володимир В'ятрович повідомив на прес-конференції в Укрінформі, повідомляє кореспондент агентства.

"У 2017 році ми проведемо Міжнародну конференцію "Революція, державність, нація", яку плануємо на червень. Буде також вулична фотовиставка у Києві, відкриття якої планується на серпень. Ми тиражуємо потім ці виставки і розсилаємо їх у регіони, і потім вони продовжують жити по областях", - сказав В’ятрович.

За його словами, Український інститут національної пам'яті має намір втілити у життя всеукраїнський пошуковий проект "Місця пам'яті Української революції 1917-1921 рр.", та розміщення тематичної соціальної реклами в регіонах України. Окрім того, разом з апаратом Верховної Ради інститут організує виставку "100 років першого українського парламенту".

Упродовж року команда інституту виготовить комплект інформаційно-просвітницьких стендів для експонування у регіонах та настільну гру з мотивами подій та місць Української революції. Також запланований запис аудіоальбому "Пісні української революції" у виконанні гурту "Хорея Козацька" та розробка окремого сайту "Української революції 1917-1921 років".

Окрім того, буде проведено низку круглих столів, лекцій та дискусій, присвячених подіям Української революції 1917-1921 років.

Початок революції пов’язаний зі створенням Української Центральної Ради на чолі з Михайлом Грушевським 17 березня 1917 року. За короткий час вона перетворилася з представницького органу українського громадського руху на повноцінний парламент Української Народної Республіки.

В ході революції український народ уперше в ХХ столітті створив суверенну національну державу з усіма належними ознаками: територія, кордони, символи, органи влади, військо, гроші, мова. Розбудовою Української Народної Республіки, Української Держави та Західно-Української Народної Республіки українці довели свій потенціал національного державотворення. Вперше після століть бездержавності відбулося об’єднання в одній соборній державі східних і західних українських земель.

Досвід самостійної соборної України відіграв вирішальну роль у подальшій визвольній боротьбі українців. Здобутки революції та причини її поразки мають стати важливим уроком для сучасної України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-