12 березня: народний календар і астровісник

12 березня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні Прокопія Перезимника; все складеться вдало, крім подорожей

У другу неділю Великого посту православна церква святкує Собор всіх Києво-Печерських преподобних отців. Це свято об'єднує святих з двох Соборів: преподобних отців Ближніх печер і преподобних отців Дальніх печер.

Разом з тим, цього дня згадують і преподобного Прокопія Декаполита - сповідника, який жив у VIII столітті. Відомий Прокопій, передусім, своїм протистоянням з іконоборцями. За що й був підданий тортурам.

В народі цей день називали Прокопієм Перезимником. Як правило, до цього часу вже наставала справжня весна. Селяни спостерігали за вербою. Якщо її бруньки починали розпускатися рівномірно, то чекали гарного врожаю. А ось перші проліски віщували, що вже пора розпочинати оранку. Якщо у цей день раптом пішов дощ, то очікували і мокрого літа. А от південний вітер обіцяв, що літо буде теплим.

З іменинами вітайте Макара, Степана, Якова та Вікторію.

Сьогодні п’ятнадцятий день місячного календаря – повний Місяць, він у Діві. На місячному календарі екватор. Саме сьогодні все може статися, причому - абсолютно несподівано і найкращим чином. А от, щоб це відбулось сьогоднішній день треба правильно провести: не лінуйтеся,  не кидайте розпочате, не відволікайтеся ні на що інше. І все вийде! А ще зірки радять сьогодні по можливості утриматись від поїздок та подорожей, адже все може закінчитись непередбачено. Колір дня – червоний.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1928 році: –21,6, а найтеплішим у 2001 - +15,8.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-