11 березня: народний календар і астровісник

11 березня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні Порфирія; не лінуйтеся: рух – це життя

За народним календарем цей день отримав назву Порфирія Пізнього. А от церква сьогодні згадує святителя Порфирія, архієпископа Газького, який жив в V столітті.

Як правило, на Порфирія було вже доволі тепло, однак, селяни не поспішали розпочинати польові роботи. Вважалося, що рання весна нічого не варта. Адже ще могли бути заморозки, тому навіть у південних районах ще не починали сівбу. Якщо на Порфирія дощитиме, то літо буде врожайним. Спостерігали і за тим, де птахи, які повернулися з вирію, влаштовували собі гнізда: якщо на сонячній стороні будинків і дерев, то літо буде холодним, якщо з північного, прохолодного боку, то літо буде теплим.

Іменини у Івана, Миколи, Петра та Анни

Сьогодні 14-й місячний день. Гасло цього дня – активність та впевненість в собі. Перше, що треба зробити зранку, промовити ці слова, і діяти! Цього дня взагалі протипоказано лінуватися. Сьогодні навіть ті, хто за своєю суттю трохи ледачкуваті будуть відчувати потребу щось зробити та кудись бігти. Отже, всидіти на місці просто не вийде! А ще день вдалий для наведення ладу як у власній оселі так і в душі. Колір дня – фіолетовий, планета – Сатурн.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1898 році: –20,3, а найтеплішим у 1914 - +16,9.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-