Допомогу при народженні дитини відтепер можна оформити онлайн

Допомогу при народженні дитини відтепер можна оформити онлайн

Укрінформ
Відтепер подати заявку для оформлення допомоги в онлайн-режимі можна в електронному вигляді через Інтернет.

Про це розповіла перший заступник міністра соціальної політики Ольга Крентовська під час засідання уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Впроваджуємо електронну послугу призначення допомоги при народженні дитини... Сьогодні забезпечено онлайн-прийом заявки в електронній формі з автоматичною перевіркою інформації в Державному реєстрі актів цивільного стану громадян”, - сказала Крентовська.

За її словами, допомогу при народженні дитини тепер можна оформити через використання електронного цифрового підпису повністю в онлайн-режимі за допомогою мережі Інтернет.

При цьому урядовець нагадала, що раніше цю послугу можна було отримати лише безпосередньо звернувшись до місцевого органу соціального захисту населення та подавши документи в паперовому вигляді.

Крентовська зауважила, що щороку близько 400 тисяч батьків звертаються до управлінь соцзахисту для оформлення допомоги при народженні дитини. За її словами, очікується, що вже в перший рік функціонування цієї послуги в онлайн-режимі 50% заявників скористаються нею.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-