10 березня: народний календар і астровісник

10 березня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні Тарасія; прокидайтеся і мерщій робити ранкову зарядку.

Сьогодні у православних день пам’яті Святителя Тарасія, Патріарха Константинопольського. Святитель Тарасій був зведений на престол патріарха у 784 році. Він мудро керував Церквою 22 роки, ведучи суворе аскетичне життя. Тарасій прославився своїми добрими справами, виступав як захисник слабких і знедолених, займався спорудженням численних притулків та лікарень. Все своє майно він витратив на Богоугодні справи, допомагаючи старим та убогим, вдовам та сиротам, а кожного Великодня влаштовував для них трапезу, на якій сам прислужував. Помер Тарасій у 806 році і був похований в заснованому ним монастирі на Босфорі.

В народі ж цей день називали Тарасом-Безсонним. Вважалося, що відсьогодні не можна спати вдень, бо нападе лихоманка. Примічали: якщо на Тараса випаде сніг, то тиждень перед Великоднем буде дощовим і прохолодним. А от якщо перелітні птахи летять великими зграями – до швидкої весни.

Іменини сьогодні у Тараса, Антона та Євгена.

Сьогодні 13-й день за місячним календарем. Місяць продовжує рости та залишається у Леві. Символ дня – колесо. Якщо ви слідували рекомендаціям місячного календаря, то сьогодні ваші справи будуть рухатись з тією ж швидкістю, як у колеса, що котиться з гори. Займайтеся тим, що вам подобається, особливо якщо це творче заняття. А ще сьогодні буде можливість закінчити якісь справи з минулого. Зміцнюйте здоров'я. Подумайте про свій спосіб життя, обов'язково його підкорегуйте, хоча б трішки. Внесіть поправки в харчування і дієту. Якщо займаєтеся спортом, то перегляньте свої тренування і внесіть в них зміни - недієві вправи замініть на інші, спробуйте щось нове.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1898 році: –19,8, а найтеплішим у 1914 році - +17.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-