Адвокат розповів, чим займається Сенцов у колонії

Адвокат розповів, чим займається Сенцов у колонії

Укрінформ
Український режисер Олег Сенцов, засуджений в РФ у сфабрикованій справі, в колонії займається творчістю і з іншими ув'язненими не конфліктує.

Про це його адвокат Дмитро Дінзе розповів "Радіо Свобода".

«За його (Сенцова - Ред.) статтею ще чоловік п'ять, але це, як правило, таджики, які входили до «Хізб ут-Тахрір». Він з ними взагалі не пересікається. Ще один ув'язнений, російський хлопець, теж по тероризму, але конкретно Олег ніяких деталей не має, тому що він сам по собі», - пояснив адвокат.

За його словами, Сенцов займається творчістю, пише п'єси, оповідання, сценарії. Він повністю поглинутий творчим процесом, і йому просто ніколи налагоджувати взаємовідносини в колонії.

«Олег сподівається вийти і почати знімати фільм. Можна сказати, що зараз він працює на майбутнє, сам для себе», - сказав Дінзе.

Як повідомлялося, український режисер, сценарист, письменник, громадський активіст, учасник "Євромайдану", "Автомайдану" та антивоєнних протестів у Криму Олег Сенцов був затриманий 11 травня 2014 року разом з Олександром Кольченком, Геннадієм Афанасьєвим, Олексієм Чирнієм за неправдивим обвинуваченням у тероризмі.

24 листопада 2015 року Верховний суд РФ залишив в силі вирок Північно-Кавказького окружного військового суду проти Олега Сенцова та Олександра Кольченка. За рішенням суддів Сенцов повинен відбути в колонії суворого режиму 20 років, а Кольченко - 10. На початку лютого Росія повторно відмовила Україні у видачі політв'язнів Сенцова і Кольченка.

На захист Сенцова виступили десятки всесвітньо відомих кінематографістів з різних країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-