Справа Сенцова комунікована в ЄСПЛ — сестра режисера

Справа Сенцова комунікована в ЄСПЛ — сестра режисера

Укрінформ
Переговори про можливість обміну незаконно засудженого в РФ українського кінорежисера Олега Сенцова між Києвом та Москвою тривають.

Про це сказала його двоюрідна сестра Наталія Каплан, яка переїхала з Росії до Києва, повідомляє "Радіо Свобода".

«Наскільки я знаю, тривають якісь переговори, але я в них не беру участі і не знаю їх суті, не знаю подробиць. Політики говорять: «Ми працюємо над цим»... Усі суди в Росії ми програли, і по факту зараз дійсно нічого не відбувається. Справа комунікована в ЄСПЛ, але скільки вона там ще пролежить до розгляду, ніхто точно сказати не може», - сказала сестра Сенцова.

За її словами, в колонії у брата нічого цікавого не відбувається: «Година в день - прогулянки, пише сценарії, і це все його життя на даний момент». Від побачень Сенцов відмовився, пояснивши це тим, що йому так простіше морально триматися. Саме тому до нього в Якутськ ніхто з рідних ще не їздив.

«Бувають зрідка-зрідка листи і зрідка-зрідка дзвінки, так от і підтримуємо зв'язок», - резюмує Каплан.

Як повідомлялося, український режисер, сценарист, письменник, громадський активіст, учасник "Євромайдану", "Автомайдану" та антивоєнних протестів у Криму Олег Сенцов був затриманий 11 травня 2014 року разом з Олександром Кольченком, Геннадієм Афанасьєвим, Олексієм Чирнієм за неправдивими обвинуваченнями в тероризмі.

24 листопада 2015 року Верховний суд РФ залишив у силі вирок Північно-Кавказького окружного військового суду щодо Олега Сенцова та Олександра Кольченка. За рішенням суддів Сенцов повинен відбути в колонії суворого режиму 20 років, а Кольченко - 10. На початку лютого Росія повторно відмовила Україні в їх видачі.

На захист Сенцова виступили десятки всесвітньо відомих кінематографістів з різних країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-