Семерак: Світові екостандарти пришвидшать шлях України до сталого розвитку

Семерак: Світові екостандарти пришвидшать шлях України до сталого розвитку

Укрінформ
Впровадження світових екологічних стандартів у різні сфери української економіки пришвидшить шлях України до сталого розвитку.

На цьому наголосив міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак у Львові на розширеному семінарі Глобального екологічного фонду для країн Східної Європи (GEF), повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Одним із останніх успішних прикладів співпраці України та GEF є запровадження енергозберігаючих технологій на Львівському хлібозаводі №5. Заміна старих газових пальників на хлібопекарських печах, реконструкція системи стисненого повітря та водопостачання дало можливість скоротити споживання та зменшили кількість шкідливих викидів в атмосферне повітря», - розповів Семерак.

За його словами, це показовий  приклад переходу українського виробництва на сучасні міжнародні стандарти в результаті об'єднання  міжнародної технічної допомоги, залучення кредитування та відповідального бізнесу.

Семерак також підкреслив, що і сам семінар GEF у Львові за участю міжнародних партнерів із 11-ти країн, свідчить про беззаперечну підтримку запровадження реформ в Україні.

"Світові екологічні стандарти мають поступово стати основою нової національної екологічної політики. Без сталої економіки Україна не виживе у сучасному світі», - сказав Семерак.

Міністр зазначив, що завдяки міжнародному екологічному фонду (GEF) в Україні реалізовано 50 проектів у сфері охорони довкілля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-