Полторак каже, що жінки-військовослужбовці більш відповідальні, ніж чоловіки

Полторак каже, що жінки-військовослужбовці більш відповідальні, ніж чоловіки

Фото, відео
Укрінформ
Питання гендерної рівності у ЗСУ повинно стояти на порядку денному.

Про це заявив під час урочистих заходів з нагоди Міжнародного дня прав жінок і миру міністр оборони України Степан Полторак, повідомляє прес-служба оборонного відомства. 

«В українському війську мають бути рівні права між чоловіками і жінками, адже жінки-військовослужбовці більш відповідальні, ніж чоловіки. Потрібно поважати жінок, і військовослужбовців у тому числі. Я хочу сказати всім присутнім, що якщо буде якась загроза, то військовослужбовець-жінка виконає бойове завдання на такому рівні, як і чоловік. Тож запрошую усіх жінок військовослужбовців проходити службу на високих керівних посадах і хочу, щоб в усіх куточках України ви брали справу у свої руки», - сказав Полторак.

Міністр зазначив, що 68 жінок-військовослужбовців отримали нагороди за участь в АТО.

«За участь в АТО 68 жінок відзначено державними нагородами, двоє з них - посмертно. 241 військовослужбовець-жінка нагороджені відзнаками Міністерства оборони, 1206 - почесними нагрудними знаками начальника Генерального штабу», - сказав Полторак. 

Він привітав жінок з прийдешнім святом 8 Березня та подякував їм за роботу, яку вони щодня виконують, а також побажав наступне це свято відзначати в мирній Україні.

«Бажаю, щоб весна 2017 року принесла кожній українській жінці-військовослужбовцю щастя, любов і наснагу. Щоб ви усміхалися частіше та вітали один одного поглядом та посмішкою. А подарунком на наступне ваше свято нехай буде святкування жіночого свята в мирній Україні після нашої перемоги», - підкреслив генерал армії. 

За значний внесок у справу розбудови, розвитку та забезпечення життєдіяльності Збройних Сил України, сумлінне служіння українському народу, зразкове виконання військового обов'язку, високий професіоналізм та з нагоди Міжнародного дня прав жінок і миру ряд жінок-військовослужбовців та працівників Збройних Сил України були нагороджені відомчими відзнаками, нагородами та цінними подарунками, а також отримали чергові військові звання.

Фото: МОУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-