Хакери викрили кремлівських тролів-агітаторів проти ЄС

Хакери викрили кремлівських тролів-агітаторів проти ЄС

Укрінформ
На території України, передусім у містах Києві, Харкові, Одесі та підконтрольних українському уряду районах Донбасу, мала бути створена мережа блогерів (до 500 осіб) для дискредитації євроінтеграційного вектору розвитку України.

Як повідомляє Укрінформ, саме це передбачає розроблений у Москві "проект з організації інформаційно-політичної підтримки відторгнення України від ЄС "Україна не ЄС", який є серед масиву інформації, опублікованого днями українськими хакерами з "Кіберхунти" та "Українського кіберальянсу".

"Створення спільноти патріотично налаштованих блогерів, які працюють у віртуальному середовищі, для оперативного вирішення інформаційно-пропагандистських завдань з відстоювання проросійського курсу України. Важливо сформувати розуміння того, що ідентичність України нерозривно пов’язана з образом Росії як євразійської держави",  - зазначається у пункті "мета" проекту.

Одним із авторів документа зазначений Іван Скориков - секретар Інституту країн СНД, помічник голови комітету Держдуми РФ зі справ СНД, євразійської інтеграції та зв’язків із співвітчизниками Костянтина Затуліна (партія "Єдина Росія"). 

Серед завдань проекту визначено організацію в інтернет-просторі "мережі лояльних проросійським політичним силам блогерів", формування контенту для ЗМІ та соціальних мереж, "захист інформаційного середовища від впливу проамериканських і проєвропейських сил". Крім того, в рамках проекту мало відбуватися навчання блогерів і "розкручування" їхніх блогів, вербування журналістів, редакторів, політичних активістів, а також "ведення масованої пропаганди в Інтернеті".

Блогери, кількість яких мала бути близько 200-500 осіб, мали розбиватися на "бригади" і виконувати поставлені завдання кураторів. У своїй "роботі" блогери мали просувати низку ключових пропагандистських тез на зразок: "Насправді в Європі нас не чекають", "Для України шлях в ЄС призводить до зубожіння населення", "Для Європи Україна зараз - це невдалий політичний проект, від якого треба триматися подалі". 

Ідеологічними союзниками проекту визначено партію Опозиційний блок на чолі з Юрієм Бойком, партію "За життя" на чолі з Вадимом Рабиновичем, Компартію України на чолі з Петром Симоненком, УПЦ МП і православних активістів, місцевих блогерів та активістів проросійської орієнтації, "владу і громадські організації ДНР/ЛНР", європейських політиків і громадських діячів з числа "євроскептиків".

Судячи зі змісту, документ розроблено у 2016 році у Москві. У кошторисі витрат, зокрема, вказується період з грудня 2016 року (включно) по квітень 2017 року (не включно).

Одним із очікуваних результатів (після завершення проекту) має стати "закріплення в суспільній свідомості українських громадян образу ворога в особі євроінтеграторів, негативних наслідків європейського вектору розвитку країни, дискредитація проєвропейського курсу правлячої коаліції на чолі з Президентом України".

Як повідомлялося, 22 лютого українські хактивісти з "Кіберхунти" та "Українського кіберальянсу" (Ukrainian Cyber Alliance, UCA) опублікували матеріали листування керівника зареєстрованої у Словаччині ГО "Східноєвропейська культурна ініціатива" Олександра Усовського. Як виявилося, громадянин Білорусі Усовський, який раніше на сайті "Українського вибору" просував в Україні так званий русский мир, в останні роки займався організацією в інтересах Росії антиукраїнських акцій у Польщі та інших країнах Східної Європи. Після активного пошуку джерел фінансування, з середини 2014-го року, організація Усовського почала співпрацювати з Інститутом країн СНД, яким керує голова комітету Держдуми РФ зі справ СНД, євразійської інтеграції та зв’язків із співвітчизниками Костянтин Затулін (партія "Єдина Росія"). 

В опублікованому масиві матеріалів, отриманих з особистого комп’ютера кремлівського агента, містився, зокрема, і "проект з організації інформаційно-політичної підтримки відторгнення України від ЄС "Україна не ЄС", співавтором якого став Іван Скориков - помічника Затуліна. 

Детальніше з кремлівським планом "Україна не ЄС" можна ознайомитися за посиланням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-