7 березня: народний календар і астровісник

7 березня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сходіть на шопінг, впорядкуйте оселю; готуємось до сезону березового соку.

Сьогодні православна церква згадує знайдення мощей мучеників, що в Євгенії. За переказами, цього дня у Царгороді, біля Євгенійових воріт були знайдені мощі християнських мучеників, що загинули за віру Христову. На місце поховання мучеників вказали чудесні зцілення віруючих, що почали тут відбуватися. Серед похованих були і мощі святого Андроніка, одного з 70 апостолів, єпископа Паннонійського, і його дружини Іунії. У ХІІ столітті Візантійський імператор Андронік I Комнин побудував на цьому місці храм, куди й були перенесені мощі святих.

На наших теренах на початку березня, як тільки гарно пригріє сонечко, починали збирати та заготовляти березовий сік. На відміну від сучасних українців, наші пращури про весняний авітаміноз нічого не знали. Однак, інтуїтивно відчували, що березовий сік корисний. А він і дійсно багатий на вітаміни та мікроелементи. У давнину його пили тільки-но зібраний, а ще заготовляти: сік зливали в діжу, заправляли смаженим ячменем або сушеними грушами та тримали у погребі. Такий напій міг зберігатися протягом трьох-чотирьох місяців. Якщо все ж таки підете за березовим соком примічайте: якщо його багато, то літо буде дощовим.

Сьогоднішні іменинники – Афанасій, Опанас, Федір і Пилип.

Сьогодні 10-й місячний день. Місяць росте, він у сузір’ї Рака, символ дня – фонтан, планета – Марс. День сповнений енергії. Удача чекає сильних, вольових людей, в яких енергія б’є через край. Вдалими будуть сьогодні й покупки – від найменшої дрібнички до чогось великого і коштовного. Якщо шопінг не входить до ваших планів, то зосередьтеся на зміцненні стосунків у сім’ї, або на упорядкуванні житла. Не переїдайте сьогодні. Побільше пийте, особливо трав’яні чаї та натуральні соки (і березовий, зокрема). Колір дня – жовтий.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1964 році: –24,9, а найтеплішим у 1995 -  +16,3.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-