Клиха етапували на Урал - адвокат

Клиха етапували на Урал - адвокат

Політв’язні
Укрінформ
Українського політв'язня Станіслава Клиха, засудженого в Чечні, етапували в Верхньоуральск.

Про це повідомив адвокат Ілля Новіков у Фейсбуці.

"Станіслава Клиха етапували в Верхньоуральск. Ми поки не знаємо точно, але судячи з усього - в сумно відому "Верхньоуральську критку". Список знаменитих в'язнів у неї такий, що можна визнати об'єктом ЮНЕСКО, але сидіти там від цього не легше. Про поточний стан Клиха нічого не відомо, сподіваємося отримати інформацію наступного тижня", - написав адвокат.

За словами адвоката, інший український політв'язень Микола Карпюк в не менш відомому Володимирському централі принципово відмовився від роботи.

"Він і раніше говорив мені, що працювати в Росії не буде. У зв'язку з цим йому збираються посилити, а можливо, вже посилили режим утримання. Консул планує відвідати його найближчим часом", - повідомив Новіков.

Фото: Антон Наумлюк

Як повідомляв Укрінформ, 26 травня 2016 року суд Чечні присудив Карпюку 22,5 року ув'язнення, Клиху - 20 років. Їх звинуватили у вбивстві російських військових у Грозному в 1994 - 95 роках. При цьому сторона обвинувачення не надала жодних доказів того, що Клих і Карпюк перебували в Чечні в цей період.

Фото: Антон Наумлюк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-