6 березня: народний календар і астровісник

6 березня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні Тимофія-Весновія, який теплом віє – старих гріє.

Цього дня церква згадує преподобного Тимофія та святого Євстафія. Преподобний Тимофій, якого ще називають пустельник, був родом з Італії, жив у VIII столітті. З юних років він працював в монастирі на горі Олімп. За свою віру та служіння Богові, він отримав від Нього дар зцілення хвороб і вигнання нечистих духів. Багато років преподобний провів у відлюдництві, день і ніч підносячи молитви до Бога. Помер він у глибокій старості у 795 році.

У наших пращурів цей день отримав назву Тимофій-Весновій. У народі казали: «Весновій теплом віє - старих гріє». Саме по цьому дню судили про те, якою буде подальша весна. А ще примічали звідки вітер: зі сходу - скоро настане справжня весна, з півдня – на теплу погоду з дощами, а якщо подує з півночі – чекай похолодання.

З іменинами не забудьте привітати Тимофія, Євстафія та Георгія.

Сьогодні дев’ятий день місячного календаря. Місяць в Близнюках, а це значить – що час швидких та енергійних справ. Все вдасться, якщо не будете довго роздумувати і вираховувати наслідки. Але зважте, цього дня не можна залишати справи незавершеними. Отже, вирішили – зробили! Для творчої людини це день натхнення, нових ідей та планів. Тож варто озирнутися, а раптом котрась із Муз вже завітала до вас у гості. У дев’ятий місячний день корисно проводити всілякі очисні практики, особливо очищення кишечника. Камінь дня – чорні перлини, а колір – яскравий помаранчевий.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1964 році: –16,7, а найтеплішим у 1995 -  +17,4.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-