Іноземці оформлятимуть візи в Україну за спрощеними правилами

Іноземці оформлятимуть візи в Україну за спрощеними правилами

Укрінформ
Іноземні громадяни з квітня матимуть змогу оформити візи для в'їзду в Україну за спрощеними правилами, ухваленими Кабінетом міністрів 1 березня.

Про це на засіданні тематичного прес-клубу у п'ятницю заявив журналістам начальник управління консульського забезпечення МЗС Василь Кирилич, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"1 березня уряд ухвалив постанову "Правила оформлення віз для в'їзду в Україну і транзитного проїзду через її територію", вчора вона була підписана і набуде чинності через 30 днів з дня підписання", - сказав Кирилич.

Він розповів, що потік іноземців, які бажають відвідати Україну, незважаючи на нинішню складну ситуацію в країні, "абсолютно збільшується", тому мотивами ухвалення нових Правил в'їзду було приведення у відповідність до світових стандартів самого механізму оформлення віз для в'їзду в державу та створення дедалі сприятливіших умов для відвідання України.

Кирилич пояснив, що згідно з новими Правилами строки оформлення віз у терміновому порядку зменшено до 5-ти робочих днів, у звичайному - до 10-ти, а термін дії довгострокової візи для в'їзду в Україну збільшено до 90 днів. Скасовано оформлення запрошень для в'їзду в Україну в Державній міграційні службі - натомість передбачається оформлення нотаріально засвідченого запрошення фізичної або юридичної особи. Крім того, розширено перелік держав, громадяни яких можуть оформлювати візи в пунктах пропуску через державний кордон України та встановлено єдину тарифну ставку за це в розмірі 150 неоподатковуваних мінімумів. 

Встановлено також єдину тарифну ставку в розмірі 65 доларів США для оформлення всіх видів віз.

Окрім того, нові Правила передбачають можливість оформлення віз за нульовою тарифною ставкою, у тому числі за рішенням керівника закордонної дипломатичної установи або Департаменту консульської служби МЗС.

Запроваджено також можливість подання документів для оформлення віз до закордонної дипломатичної установи або зовнішнього постачальника послуг особисто або поштою.

Закордонні українці, їхні подружжя та діти мають право на безкоштовне оформлення багаторазових віз терміном дії на 5 років.

Як зазначила речник МЗС Мар'яна Беца, ці новації будуть доведені до зарубіжних партнерів.

"Наша головна мета - це відповідність європейським стандартам, тому була проведена надзвичайно велика робота, і не тільки МЗС, для того, щоб полегшити отримання віз для в'їзду в Україну", - резюмувала Беца. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-