МН17: Bellingcat оприлюднила дані про організатора транспортування

МН17: Bellingcat оприлюднила дані про організатора транспортування "Бука"

Укрінформ
Міжнародна група розслідувачів Bellingcat опублікувала доповідь із новими даними щодо ролі відставного російського генерал-майора Сергія Дубинського на прізвисько "Хмурий", який, за даними розслідувачів, був ключовим організатором перевезення "Бука", з якого було збито Боїнг МН17. 

Новий звіт група оприлюднила на своєму сайті

"Після публікації звіту "Ідентифікація Хмурого: генерал-майор, причетний до загибелі МН17" з'явилася нова інформація, яка підтверджує, що Хмурий - це Сергій Миколайович Дубинський", - йдеться у звіті.

Як зазначають розслідувачі, особу Дубинського як "Хмурого" та "Петровського" підтвердив на сайті RT російський актор Іван Охлобистін, фото з яким викладено у мережі "Одноклассники". Крім того, сам Дубинський дав коментар російській службі BBC, у якому не спростував, що є "Хмурим".

У звіті Bellingcat наводить опис та детальний аналіз п'яти дзвінків за участю Дубинського, опублікованих СБУ та Міжнародною слідчою групою.

"Тепер, коли особа Дубинського-"Хмурого" встановлена однозначно за його постами і підтвердженням його друга Івана Охлобистіна, можна провести додатковий аналіз ролі Дубинського в транспортуванні "Бука 332" 17 липня 2014 сходом України. У цьому аналізі ми покажемо, що Дубинський був ключовим організатором транспортування "Бука 332" з Донецька в поле на південь від Сніжного в день трагедії", - зазначають дослідники. 

Крім того, у своїй доповіді Belligcat зазначає, що Дубинський відігравав значну роль в організації пошуків матеріалів на місці катастрофи МН17.

"Наразі незрозуміло, про які предмети йдеться, однак зрозуміло, що Сергій Дубинський відігравав головну роль в організації пошуку матеріалів на місці загибелі МН17 з наголошенням на тому, що люди з "Москви" зацікавлені у них, та що ці предмети "не повинні потрапити в чиїсь інші руки", - відзначають розслідувачі Bellingcat.

Як повідомляв Укрінформ, у середині лютого Міжнародна група розслідувачів Bellingcat опублікувала доповідь, у якій встановила, хто контролював перевезення «Бука», з якого на Донбасі збили «Боїнг-777». Автори розслідування ідентифікували російського військового, який відповідав за перевезення ракетного комплексу «Бук». Ним, згідно з результатами розслідування Bellingcat, є відставний російський офіцер Дубинський, «Хмурий».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-