Клієнтів ПриватБанку закидали спам-листами з вірусом

Клієнтів ПриватБанку закидали спам-листами з вірусом

Укрінформ
"ПриватБанк" попереджає про спам-атаку від його імені. В листах, розсилка яких почалася сьогодні, 2 березня, міститься вірус, що пошкоджує програмне забезпечення та може знищити персональні дані отримувача.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала керівник мережі регіональних прес-офісів ПриватБанку Інна Музичук.

"ПриватБанк попереджає про спам-атаку на поштові скриньки українців. Сьогодні відбулося масове розсилання спаму на електронну пошту українців від імені ПриватБанку. В листах - вірус! Будьте обережні: у жодному разі НЕ МОЖНА переходити за посиланнями, завантажувати чи встановлювати файли з листа, якщо його отримано не від відправника @privatbank.ua та @pbank.com.ua. Це може призвести не лише до пошкодження програмного забезпечення, а й до втрати персональних даних", - попередила Музичук.

За її словами, листи було надіслано від користувачів із доменним ім’ям ***.ru та ***com.ua.

Водночас, як наголошує керівник мережі регіональних прес-офісів ПриватБанку, пошта, з якої приходить інформація від ПриватБанку, завжди закінчується на @privatbank.ua та @pbank.com.ua.

"Будь-які сторонні адресанти, які маніпулюють назвою ПриватБанку, є банальними розповсюджувачами спаму та шахраями", - зазначила вона.

За словами Музичук, фейкові листи мають певний шаблон змісту: вітання клієнта, повідомлення про відкриття нового рахунку та прохання перейти за посиланням для ознайомлення з ним. Окрім побажань гарного дня та інших атрибутів лояльності до клієнта, лист містить телефон для нібито дзвінків із-за кордону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-