Кіберполіція врятувала від

Кіберполіція врятувала від "синіх китів" ще двох підлітків

Укрінформ
Оперативники кіберполіції провели обшуки у кількох виявлених адміністраторів інтернет-пасток "синій кит" і встановили близько 200 профілів дітей у соціальних мережах, які входили до так званих "груп смерті".

Про це повідомляє у четвер Департамент комунікації Нацполіції України.

"Оперативники кіберполіції за процесуального керівництва прокуратури провели обшуки у кількох виявлених адміністраторів Інтернет-пасток "синій кит". Поліцейські встановили близько 200 профілів дітей у соціальних мережах, які входили до так званих "груп смерті". У результаті обшуків виявлено важливу інформацію, яка суттєво допоможе в розслідуванні, а відтак - і в більш ефективній протидії цій проблемі", - йдеться у повідомленні.

Із виявленою інформацією працюють правоохоронці.

Водночас лише за останню добу поліція оперативно знайшла двох підлітків, які залишили місце постійного проживання і були учасниками інтернет-пастки "синій кит". У Харкові хлопчик пішов з дому, залишивши записку тривожного змісту. В результаті пошуків поліцейським вдалося знайти дитину і повернути батькам. У Тернополі правоохоронці знайшли дівчину, яка напередодні також залишила записку тривожного змісту і зникла з місця проживання.

Наразі з ними і їхніми батьками працюють поліцейські з підрозділів ювенальної превенції та психологи.

Зважаючи на актуальність проблематики, сьогодні має відбутися нарада за участі Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Валерії Лутковської, а також Національної поліції України, Міносвіти, Мінсоцполітики і Міністерства охорони здоров'я. На ній обговорюватиметься проблема протидії суїцидам, зокрема - і в дитячому середовищі.

У прес-службі зауважили, що поліція дуже активно включилася у роботу над цією проблемою. Правоохоронці роблять усе від них залежне, співпрацюючи з усіма зацікавленими органами влади. При цьому в Нацполіції нагадують, що найбільш дієвий спосіб профілактики - це увага батьків до своєї дитини.

Фото: npu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-