Із Дельта банку вивели 850 мільйонів - ГПУ

Із Дельта банку вивели 850 мільйонів - ГПУ

Укрінформ
Генеральна прокуратура України викрила фінансову аферу службових осіб АТ "Дельта банк", якою банківській установі та її вкладникам заподіяно збитків на суму понад 850 млн грн.

Про це інформує прес-служба відомства.     

"Викрито незаконну фінансову оборудку службових осіб акціонерного товариства "Дельта банк", які за допомогою українського суб'єкта та офшорних компаній-нерезидентів, незаконно вивели активи банку на суму понад 1,7 млрд грн", - йдеться у повідомленні.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи АТ "Дельта банк" за попередньою змовою з іншими особами, шляхом укладення завідомо збиткових для банку кредитних договорів, перерахували на рахунки українського суб'єкта господарської діяльності кошти у сумі понад 150 млн доларів США, що призначались як передоплата офшорним компаніям-нерезидентам за виконання фіктивних контрактів. 

В подальшому, внаслідок укладення завідомо збиткового для банку договору відступлення права вимоги виконання зобов'язань за вказаними кредитними договорами на користь компанії-нерезидента та удаваних фінансових афер, кошти було втрачено, чим банківській установі та її вкладникам заподіяно збитків в особливо великих розмірах.

Наразі чотирьом учасникам злочинної групи, а саме: голові ради директорів банку, заступнику директора одного з департаментів банку та двом директорам пов'язаних з банком підприємств, повідомлено про підозру у вчиненні кримінального провадження за ч. 5 ст. 191 КК України, за яке законом передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком до дванадцяти років з конфіскацією майна.

На даний час проводиться комплекс слідчих та розшукових дій з метою встановлення усіх обставин вчиненого злочину, притягнення усіх винних до відповідальності та забезпечення відшкодування збитків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-