Генпрокуратура повернула державі реабілітаційно-оздоровчий комплекс

Генпрокуратура повернула державі реабілітаційно-оздоровчий комплекс "Сосновий бір"

Укрінформ
Генеральною прокуратурою України шляхом реалізації представницьких повноважень повернуто державі реабілітаційно-оздоровчий комплекс "Сосновий бір", який незаконно вибув з її власності.

Про це повідомляє Управління зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

"Установлено, що у 2007 році виконавчим комітетом Ірпінської міської ради незаконно без згоди органу, уповноваженого управляти державним майном, прийнято рішення про оформлення правовстановлюючих документів на будівлі та споруди реабілітаційно-оздоровчого комплексу "Сосновий бір" площею майже 8 тис. кв. м балансоутримувачу комплексу - Національному університету Державної податкової служби України", - йдеться у повідомленні.

У подальшому, безпідставно набуте університетом майно вартістю понад 1,6 млн грн було відчужено на користь комерційної структури з посиланням на повну його непридатність, відсутність коштів на реконструкцію та неможливість підтримувати в належному стані напівзруйновані будівлі, географічну віддаленість об'єкту нерухомості від навчального закладу.

Разом з тим встановлено, що вказаний комплекс, перебуваючи у державній власності та на балансі університету, був об'єктом освіти, оскільки використовувався для забезпечення діяльності закладу освіти як гуртожиток для проживання студентів університету.

Наведені обставини вказують на те, що майно вибуло з державної власності всупереч вимогам Закону України "Про приватизацію державного майна", яка прямо встановлює мораторій на приватизацію (відчуження) об'єктів освіти та науки.

Погодившись з доводами прокурора, суди першої та апеляційної інстанцій задовольнили позовні вимоги, визнали недійсним рішення органу місцевої влади, яким змінено правовий статус нерухомого майна, та повернули реабілітаційно-оздоровчий комплекс "Сосновий бір" у державну власність.

За активної участі Генеральної прокуратури України у касаційному перегляді справи Вищий господарський суд України підтвердив законність вимог прокурора та залишив в силі судові рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-