25 лютого: народний календар і астровісник

25 лютого: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні Олексія Рибного; геть із серця жалі та тривоги! 

Сьогодні церква вшановує всіх преподобних отців, у подвигу просіявших, преподобного Піора, затворника Печерського, в Дальніх печерах, а також святителя Олексія, митрополита Київського і всієї Руси чудотворця. Преподобний Піор вирізнявся великою побожністю, благочестям і працьовитістю. Для ченців Києво-Печерського монастиря він був справжнім зразком християнина. Не бажаючи відволікатися на суєту світу цього, він усамітнився в темній печері й цілком віддався молитві, за що й був удостоєний досягнути «світла Невечірнього». Пам’ять цього святого завжди вшановують у суботу Сирної седмиці.

В народі ж цей день називали Олексієм Рибним. За народними прикметами, якщо на день Олексія Рибного настає відлига – літом буде добре ловитися риба. З цього дня упродовж трьох днів виставляли на ранковий мороз зерно, яке призначалось для посіву, і говорили, що проморожене насіння дає кращий урожай. Якщо на Олексія небо зоряне, можна чекати хороший збір зернових. А сонячний день обіцяв великий врожай яблук.

Іменинники сьогодні Олексій, Марія, Антоній.

Сьогодні 29-ий місячний день. Місяць у Водолії, символ дня – гідра. Завершуйте почате, відсікайте все фальшиве, особливо це стосується старих зв’язків. Сентиментальні жалощі в цьому випадку будуть зайвими. Залишивши все, як було, ризикуєте розійтися відвертими ворогами. Ідеальний день для занять хатніми справами, прибирання оселі, приготування улюблених сімейних страв. Особливо вдалою цього дня буде випічка. Апетитні булочки, пиріг з яблуками, або сонячні млинці – байдуже що, головне, щоб усі разом зібралися за столом в атмосфері любові та взаємоповаги. Усміхайтеся, смійтеся, регочіть, згадуйте кумедні історії, розповідайте сімейні байки, діліться планами, одним словом, радійте життю – такому недосконалому й прекрасному водночас. Не забувайте, Масляна вже закінчується!

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1917 році: –20,7, а найтеплішим у 1990 -  +15,5.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-