Патрульні показали скандальне затримання судді Кицюк

Патрульні показали скандальне затримання судді Кицюк

Відео
Укрінформ
Начальник департаменту патрульної поліції Нацполіції України Євген Жуков опублікував відео з реєстраторів патрульних поліцейських, які 21 лютого у Києві затримали суддю Солом'янського райсуду Вікторію Кицюк за порушення правил дорожнього.

Про це в п'ятницю він написав на своїй сторінці в Фейсбуці.

"...Коли нахабно брешуть - тут терпіти вже не буду!!! "Суддя Солом'янського суду Вікторія Кицюк виявилася жертвою зухвалих, агресивних патрульних поліцейських!" Щоб не було протиріч, відразу кидаю відео (основних моментів) з місця правопорушення. Повне відео передамо до суду і прокуратуру - нехай займаються", - написав він.

За словами Жукова, автомобіль за кермом, якого перебувала суддя Кицюк, стояв посеред вузької вулиці, чим заблокував рух в обидві сторони. Екіпаж поліції, який проїжджав по цій ділянці дороги, став, як і всі інші учасники руху.

"Спочатку "Святу Вікторію" просили перепаркувати автомобіль. І не тільки співробітники, але і водії інших автомобілів. Але, не дивлячись на це, у той же час, включився режим "дурачок" – я не я, машина не моя, я не водій, я "пашол", чоловік приїде і т. д. Все це супроводжувалося дзвінками в Генеральну прокуратуру. Власне, звідти і почалися дзвінки в Управління патрульної поліції: "Че там та як!?", - розповів він. Жуков зазначив, що у результаті, після неодноразових повторень прохання показати будь-які документи, патрульні поліцейські затримали суддю. Але невдовзі, "приїхав бухий "друг" і подруга (напевно, теж суддя), яка далеко від нього не відстала".

Пізніше, як повідомили в Раді суддів України, після того, як на місце інциденту приїхала голова суду, поліцейські суддю відпустили.

Жуков на своїй сторінці у Фейсбуці також підкреслив, що співробітники поліції понесуть покарання "за те, що не оформили матеріали по затриманню до кінця". І припустив, що через цей випадок із суддею "на превеликий жаль, вони можуть понести кримінальну відповідальність за перевищення". При цьому він запевнив, що не збирається пускати своїх хлопців "під прес".

"Я навіть боюся уявити, що судити їх буде ця шикарна дама, яка так смачно курить сигарету (на відео). Важко, але я не збираюся пускати хлопців під прес. Дуже хотілося б, щоб ця інформація дійшла до Президента. З такими "законослухняними" суддями, ми багато чого досягнемо! А потрібно було всього лише перепаркувати автомобіль і показати хоч якісь документи. Виконати законні вимоги співробітника патрульної поліції", - підкреслив начальник департаменту патрульної поліції Нацполіції України.

Водночас, Жуков опублікував скріншоти "відвертої брехні" офіційних суддівських сторінок.

Фото: sud.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-