Трьом викрадачам Гончаренка

Трьом викрадачам Гончаренка "світить" до 12 років

Укрінформ
Слідство у справі викрадення народного депутата України Олексія Гончаренка кваліфікувало злочинні діяння групи зловмисників за двома статтями Кримінального кодексу України.

Про це повідомила кореспондентові Укрінформу речниця Одеської облпрокуратури Інна Верба.

"Слідча група облпрокуратури інкримінує трьом учасникам злочинної групи, причетним до викрадення депутата Гончаренка, скоєння злочинів за ознаками ч. 3 ст. 346 (умисне заподіяння народному депутату тяжких тілесних ушкоджень) і ч.1 ст 161 (умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті) Кримінального кодексу України", - зазначила Верба.

Як уточнила речниця прокуратури, "наразі потерпілий Гончаренко, якого зловмисники викрали і готувались йому завдати тяжких тілесних ушкоджень, перебуває у безпеці. Злочинці встигли доставити потерпілого у заздалегідь приготовлене приміщення, але правоохоронці завадили завдати йому непоправних ушкоджень".

Зазначимо, що покарання за нанесення державному діячу тяжких тілесних ушкоджень передбачає позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-