У Раді суддів заявляють про незаконне затримання судді Кицюк

У Раді суддів заявляють про незаконне затримання судді Кицюк

Укрінформ
У Раді суддів заявили, що працівники Нацполіції спробували неправомірно затримати суддю Солом'янського райсуду Вікторію Кицюк.

Про це йдеться у заяві, опублікованій на сайті відомства

"Рада суддів України висловлює глибоке обурення діями Національної поліції, які пов'язані з неправомірною спробою затримання судді Солом'янського районного суду міста Києва Вікторії Кицюк. Спроба затримання судді відбулася 21 лютого 2017 року після закінчення робочого дня, коли суддя підійшла до свого автомобіля. Без пояснення причини патрульні поліцейські закували суддю у кайданки і силою заштовхали в автомобіль патрульної поліції. На вимогу судді пояснити причини такої поведінки патрульні не реагували і поводили себе досить грубо й агресивно. Після того, як на місце інциденту приїхала голова суду, поліцейські суддю відпустили, знову ж, без пояснення причин своїх дій", - йдеться у заяві.

У Раді суддів зазначили, що Кицюк після інциденту  написала заяву до Національної поліції, зняла побої, пройшла тест на вміст в організмі алкоголю і наркотичних речовин та звернулася до Генеральної прокуратури.

"У цьому зв'язку Рада суддів України заявляє, що подібні дії поліцейських свідчать про зумисну дискредитацію представників суддівської спільноти в очах громадськості, що є неприпустимим у суспільстві, яке декларує демократичні цінності та верховенство закону", - наголосили в установі.

У РСУ зазначили, що будь-які протиправні дії по відношенню до суддів будуть розцінюватися Радою суддів як грубе порушення суддівської незалежності, втручання у роботу представників судової влади та спробою тиску на суддів.

Рада суддів також звернулася до керівництва Національної поліції з проханням надати пояснення щодо причин спроби затримання судді Солом'янського районного суду міста Києва Вікторії Кицюк, а також попередила про неприпустимість порушення правоохоронцями норм закону, які гарантують недоторканість судді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-