Порошенко розказав, що треба виправити в ЗСУ

Порошенко розказав, що треба виправити в ЗСУ

Укрінформ
Наразі існує потреба у покращенні міжвідомчої взаємодії між підрозділами Збройних сил України та підрозділами інших військових формувань та правоохоронних органів.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко у своєму виступі під час зустрічі оперативного збору керівного складу ЗСУ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Дати гідну відсіч будь-яким спробам країни-агресора можуть лише об’єднані в єдиний кулак сили безпеки і оборони. Рівень міжвідомчої взаємодії не повною мірою відповідає потребам часу. Якщо на стратегічному і оперативному рівні за попередні роки вдалося покращити ситуацію, то на тактичному рівні поки що, на жаль, є питання”, - сказав Порошенко.

За словами Президента, наразі Генеральний штаб вживає відповідні заходи для виправлення ситуації. “Зокрема, збільшено кількість і масштабність заходів підготовки Збройних сил, до яких планується залучити органи управління та військові підрозділи інших військових формувань та правоохоронних органів. В першу чергу - частин Національної гвардії, Служби безпеки України, прикордонників. Налагодити ефективну взаємодію з підрозділами Державної служби з надзвичайних ситуацій”,  -  зазначив Порошенко.

Також Глава держави звернув увагу керівництва Генштабу на необхідність ефективної взаємодії з органами військового управління.

“Впевнений, що проведення вашого чотириденного оперативного збору дасть змогу вам всім разом ознайомитися зі здобутками воєнного мистецтва, удосконалити практичні навички у виконанні обов’язків під час підготовки та ведення бойових дій... Не маю жодних сумнівів, що ваші високий професіоналізм, патріотизм, відданість та честь і надалі будуть запорукою успішного виконання поставлених завдань”, - заявив Президент,  звертаючись до керівництва ЗСУ.

Він додав,  що Україна у протистоянні російській агресії і надалі продовжить комбінувати військові зусилля з дипломатичними: “І я не маю жодного сумніву – ми обов’язково переможемо. Бо в цій війні з нами правда, бо в цій війні з нами увесь світ і в цій війні з нами Господь Бог”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-