Мітинг біля Верховної Ради розходиться

Мітинг біля Верховної Ради розходиться

Укрінформ
Багатотисячний мітинг націоналістів біля Верховної Ради України починає розходитись.

Про це з трибуни заявили організатори, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Основна маса учасників мітингу згорнули прапори і поступово починають розходитись.

Перед цим народний депутат Андрій Іллєнко повідомив з трибуни перед парламентом, що завдяки мітингувальникам Рада проголосувала за амністію учасників АТО.

"Завдяки нашій і вашій тут присутності було голосування, результатом якого є амністія учасникам російсько-української війни так званої АТО. Саме сьогодні було остаточно проголосовано це питання у Верховній Раді і сьогодні голова Верховної Ради зобов'язався підписати цей законопроект і вступить в дію амністія", - сказав він.

За словами Іллєнка, є ганебною ситуація, коли сьогодні ув'язнені у тюрмах і переслідуються люди, які у 2014 році пішли захищати Україну без ніякого статусу.

"Саме сьогодні завдяки нам цей перший, можливо, невеликий крок зроблений - амністія учасникам війни сьогодні стане реальністю", - підкреслив він.

Потім учасники мітингу оголосили молитву українського націоналіста і заспівали національний гімн України.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні в Києві представники "Національного корпусу", ВО "Свобода" і Правого сектора проводять марш, у якому беруть участь близько 10 тисяч осіб. Порядок забезпечують близько 6 тисяч поліцейських. Учасники маршу під стінами Верховної Ради запалили димові шашки та фаєри.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-