Горбатюк розповів, чого не вистачає слідчим у

Горбатюк розповів, чого не вистачає слідчим у "справах Майдану"

Укрінформ
Слідчих і прокурорів Департаменту спецрозслідувань переманюють в інші підрозділи Генпрокуратури.

Про це повідомив в інтерв`ю Укрінформу керівник Департаменту спецрозслідувань Генпрокуратури  Сергій Горбатюк.

"Наших слідчих і прокурорів переманюють, бо вважається, що наш Департамент не має підтримки керівництва, а тому перебування в ньому безперспективне з точки зору кар'єри та забезпечення", - сказав він.

За словами Горбатюка, у працівників Департаменту  постійно виникають дрібні проблеми, на які витрачається багато сил.

"Це відсутність кабінетів і техніки...Також  у нас проблеми з комп'ютерним обслуговуванням. Немає ІТ-фахівця. Уже кілька місяців не можемо встановити сервер, який потрібний для зберігання відео- та  аудіозаписів. Тобто постійно виникають якісь дрібниці, яких не повинно бути взагалі. Звичайно, можна сказати, що складнощі є у всіх, і проблеми у всіх виникають. Це зрозуміло, але тоді треба припинити керівництву говорити, що розслідування злочинів під час Майдану - це справа ? 1, і вони зроблять все можливе для їх розслідування", - розповів він.

Керівник Департаменту спецрозслідувань додав, що слідчі й прокурори не вмотивовані. "Вони йдуть, тому що приїхали з областей і мають проблеми з житлом, які не вирішуються. Два роки тут працюють, але не можуть ні службову квартиру отримати, ні хоча б якусь кімнату в гуртожитку, де можна окремо жити з сім'єю", - зазначив Горбатюк.

На запитання про зарплату, Горбатюк повідомив, що працівники Департаменту отримують по 13-15 тис. грн, а також інколи мають додаткове преміювання. "Можливо, зарплата, у  порівнянні з середньою по Україні й висока, але якщо враховувати, що більшість - не місцеві й їм потрібно винаймати житло у Києві, то у них фактично нічого не залишається. Тому я ставлю питання, щоб їм виділили службові квартири, чи хоча б кімнати в гуртожитках. Обіцянки це вирішити хоча б частково від керівництва на сьогодні є, і дуже хотілося б, щоб вони були зреалізовані. Це дуже позитивно вплинуло б на вмотивованість слідчих та прокурорів", - резюмував він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-