Горбатюк розповів, хто займається справами Януковича

Горбатюк розповів, хто займається справами Януковича

Укрінформ
Ідея генпрокурора Юрія Луценка з об`єднанням в одне провадження усіх вісьмох справ стосовно екс-президента Віктора Януковича уже не має місця.

Про це повідомив в інтерв`ю Укрінформу очільник Департаменту спецрозслідувань Генпрокуратури  Сергій Горбатюк.

"Ця ідея, наскільки я розумію, вже не має місця. Одні справи Януковича розслідує Головна військова прокуратура, інші - Головне слідче управління, епізоди про злочини під час Майдану залишилися у нас", - сказав Горбатюк.

"Але через цю ідею наш Департамент спецрозслідувань розділили і створили Управління з розслідування злочинів, вчинених злочинною організацією. Хоча ми пояснювали, що через обмежений строк слідства - лише 12 місяців з урахуванням ознайомлення підозрюваних і захисників зі справою - це призведе до втрати термінів у розслідуванні й може стати такою формальною причиною їх закриття. Ми говорили, що економічні та майданівські епізоди злочинів, у яких підозрюється Янукович, необхідно розслідувати комплексно з єдиним координуючим центром, але цього не зроблено", - додав він.

Горбатюк вважає, що розслідування кримінальних справ відносно Януковича відбувається нескоординовано, різними підрозділами, що призводить до втрати часу і якості слідства. "Одні й ті самі слідчі дії можуть проводитися двічі, а то й тричі, відсутній належний обмін інформацією. Це все явно не на користь справи", - резюмував він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-