18 лютого: народний календар і астровісник

18 лютого: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні Агафії; не ловіть гав – пильнуйте удачу!

Сьогодні святителя Феодосія Чернігівського і мучениці Агафії. А також сьогодні Вселенська батьківська (м’ясопусна) субота. Церква цього дня згадує всіх померлих (усопших) православних християн у надії воскресіння й життя вічного. Традиція поминання спочилих родичів була встановлена Церквою ще на початку першого тисячоліття. Загалом існує декілька поминальних субот, але лише дві з них Вселенські: сьогоднішня (перед м’ясопусною неділею), та перед святом Трійці. Християнин має піти цього дня до церкви на ранішню літургію (або напередодні ввечері на вечірню службу), занести панахиду за спочилих пращурів, а також добре за них помолитися, адже ніщо так не допомагає душам відійшовшим у інший світ, аніж щедра милостиня та щира молитва.

В народі Агафію вважали заступницею домашньої худоби і берегинею від пожеж. Якщо цього дня ворони здіймали несамовитий галас, то мала бути відлига. Коли ж ішов сніг, схожий на крупу – треба було чекати на тиждень морозу.

Іменинники сьогодні Феодосій, Макарій, Агафія.

Сьогодні 22-ий місячний день. День мудрості й знання, його символ – слон Ганеша – великий розумник і ласун, любитель солоденького. Тому й не рекомендується голодувати й постувати. Не обмежуйте сьогодні себе в наїдках. Дуже добре передавати комусь власні знання, навички, виявляти щедрість. День духовного і творчого оновлення. Починати нові серйозні справи сьогодні не варто. Сьогодні любов може відкрити вам щось абсолютно нове про вас, про вашого супутника (супутницю) життя, про довколишній світ, взагалі – про людину. Стара істина зблисне новою гранню коштовного самоцвіту й ви вкотре подивуєтесь цьому життю: «Це ж треба!..» Будьте чуткими на несподіване, готовими прийняти дар від іншого. І вдячними. Цього дня добре вправлятися на концентраціях. Камінь дня – блакитний агат. Точнісінько такий самий, як і передвесняне небо.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1911 році – 29,1 а найтеплішим у 1995 -  +10,2.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-