17 лютого: народний календар і астровісник

17 лютого: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні Миколи-сповідника; дослухайтеся, що кажуть звірі

Сьогодні Миколи-сповідника, ігумена Студійського, або просто Миколи Студита. Жив він у 9 столітті. За часів візантійського імператора Лева Вірменина, котрий розпочав нову хвилю гонінь на християн, зазнав переслідувань. Його неодноразово арештовували, піддавали тортурам, кидали за грати, але попри все, він знову і знову проповідував учення Христа. За своє подвижницьке життя Микола Студит, так само як і Феодор Студит, одержав дар зцілень, які продовжувалися навіть і після його смерті.

На Миколу Студита було ще зазвичай холодно й морозно, тому його й називали «Студитом». А ще Миколу Студита називали вовчим сватом і вірили, що він достеменно знає, де влаштовує лігво вовчиця, барліг – ведмідь, як танцюють лисиці, де проходять потаємні тропи диких кабанів і лосів, та й взагалі, про що розмовляють між собою звірі й птахи. Примічали погоду: «Якщо цього дня на деревах іній – вродить добре гречка й бульба».

Іменинники сьогодні Георгій, Кирило, Микола.

Сьогодні 21-ий місячний день, його символ – табун коней. День нестримної енергії, хоробрості. Надзвичайно активний і творчий. День висновків, екзаменів і випробувань на професіоналізм. Добре розпочинати подорожі. Отже, якщо ви вирішили обійти пішки увесь світ – щасливої дороги! Вдалий день для тих, хто займається продажами засобів пересування: автівок, велосипедів, мопедів. Для керівництва чудова нагода для розвитку корпоративної культури, але не на розважальних заходах. Розглядайте всі раціоналізаторські ідеї, будьте уважними до будь-яких креативних пропозицій. Варто побільше перебувати на свіжому повітрі, займатися фізичними справами – взагалі – рухатися і закалятися. До вживання рекомендуються продукти червоного кольору: гранат, червоний болгарський перець, журавлина, горобина тощо. Протипоказане навантаження на печінку. Не час для усамітнення. Праця в команді і на спільний результат. Відчуйте командний дух! Ви – не якийсь там офісний планктон, не стояче болото, а норовливий згуртований табун, під копитами котрого двигтить степ.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1892 році – 21,8 а найтеплішим у 1974 -  +11,1.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-