Справи Майдану: слідство про вбивство журналіста вимагають зробити відкритим

Справи Майдану: слідство про вбивство журналіста вимагають зробити відкритим

Укрінформ
Розслідування вбивства журналіста газети "Вести " В'ячеслава Веремія, який загинув від рук "тітушок" під час Революції Гідності,  має бути відкритим для суспільства.

Таку думку висловила координатор медійної ініціативи "За права людини" Марія Томак на прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наша задача - і активістів,  і журналістів, і правозахисників, в тому числі журналістської спілки, -  вимагати відкриття процесу", - сказала вона.

За її словами, йдеться про суспільний інтерес не тільки в контексті вбивства журналіста і справи Майдану, а і в розрізі того, як працює правоохоронна система. Адже справа триває понад три роки, а одному з підозрюваних - Юрію Крисіну - змінили не лише запобіжний захід, а і перекваліфікували справу зі статті про вбивство на статтю "хуліганство".

"Безумовно, журналісти - це окрема категорія, це була одна з цілей і силовиків, і кримінального елементу, який був залучений ними до нападів на активістів і журналістів", - підкреслила Томак.

У свою чергу адвокат родини Веремія Вікторія Дейнека  наголосила на важливості публічності процесу і закликала журналістів активніше висвітлювати розслідування всіх фактів насильства стосовно представників ЗМІ. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-