Політв'язня Коломійця відвідали дружина і український консул

Політв'язня Коломійця відвідали дружина і український консул

Укрінформ
Кремлівського політв'язня з України Андрія Коломійця в колонії відвідав український консул, також у нього побувала на тривалому побаченні дружина.

Про це російський адвокат Олександр Попков повідомив у Facebook

"Я двічі на прохання дружини був у Андрія (Коломійця. - Ред.) у колонії, керівництво і ув'язнені його не пресують, ставлення нормальне, хоча, звичайно, йому там нелегко, він все ж чужинець. Його вже відвідав український консул і нещодавно на тривалому побаченні була дружина Галина Коломієць", - зазначив Попков.

Адвокат також стверджує, що "з колегами працюватиме над юридичними способами захисту і визволення українського політв'язня".

Кримська правозахисна група в моніторинговому огляді ситуації з правами людини в Криму (листопад 2016 року) повідомляла, що в порушення норм Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни російська влада продовжує переміщати громадян України проти їх волі з території Криму на територію Росії у місця обмеження волі.

27 жовтня 2016 року підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму залишив у силі вирок Київського районного суду Сімферополя Андрію Коломійцю, засудженому до 10 років позбавлення волі з відбуванням у колонії суворого режиму.

Українця затримали на території Кабардино-Балкарії у травні 2015 року за підозрою в зберіганні наркотиків. Після затримання його привезли в Крим та обвинуватили у замаху на вбивство двох кримських беркутівців. З доказів обвинувачення, за словами адвоката, є тільки дві чорно-білі фотографії нібито обгорілої форми цих беркутівців. Адвокат Коломійця також заявляв про перешкоди в оскарженні вироку. У грудні повідомлялося, що Коломійця, якого було засуджено в окупованому Криму, перевезли в колонію міста Краснодар.

Російська правозахисна організація "Меморіал" вважає політв'язнем Андрія Коломійця і вимагає його негайного звільнення. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-