У

У "справі Мартиненка" скоро буде ухвалено рішення - Холодницький

Укрінформ
У справі колишнього народного депутата від "Народного фронту" Миколи Мартиненка скоро буде прийняте законне процесуальне рішення. 

Про це заявив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький на засіданні Антикорупційного комітету ВР, передає кореспондент Укрінформу. 

"Мартиненко... Дуже багато спекуляцій сторони захисту, що суд зобов'язав детективів НАБУ закрити провадження, але у рішенні суду такого немає. Дуже хтось хоче, щоб провадження закрили. У цій справі буде прийнято законне процесуальне рішення, коли будуть закінчені всі необхідні слідчі дії", - сказав Холодницький.

Він не став оголошувати точні строки, проте сказав, що це "буде скоро".

Як повідомляв Укрінформ, 17 січня 2017 року прес-служба колишнього народного депутата Миколи Мартиненка повідомила, що Солом'янський районний суд Києва 16 січня оприлюднив текст рішення, яким зобов'язав НАБУ упродовж 10 днів закрити справу щодо Мартиненка. 

Раніше прес-служба екс-депутата поширила повідомлення про те, що 11 січня 2017 року суд зобов'язав НАБУ закрити кримінальне провадження, в якому фігурує Мартиненко. 

Зі свого боку, в НАБУ запевнили, що розслідування "справи Мартиненка" триває, а заяви про зобов’язання Бюро закрити це провадження буцімто за рішенням суду не відповідають дійсності. У НАБУ також заявили, що 11 січня Солом’янський районний суд Києва відмовив стороні захисту Мартиненка у закритті зазначеного провадження та зобов’язав Бюро лише розглянути клопотання представника Мартиненка та у встановлені законом строки поінформувати про результати цього розгляду.

Кримінальне провадження за фактами отримання неправомірної вигоди при закупівлях ДП "НАЕК "Енергоатом" обладнання у чеської компанії Skoda JS (відоме у ЗМІ як "справа Мартиненка") НАБУ зареєструвало у грудні 2015 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-