Розстріл Майдану: Росія дала громадянство уже 13 екс-беркутівцям

Розстріл Майдану: Росія дала громадянство уже 13 екс-беркутівцям

Укрінформ
Уже 13 екс-бійців київського спецпідрозділу "Беркут", яких підозрюють у розстрілі активістів Євромайдану, отримали російське громадянство. Ще двоє отримали посвідку на тимчасове проживання.

Про це Громадському повідомив прокурор Департаменту спецрозслідувань Генпрокуратури Роман Псюк. 

"21 оголошені у розшук. До РФ були направлені клопотання з проханням про арешт. Станом на сьогодні ми отримали відповіді по 15 особах. Двоє отримали вид на проживання, 13 отримали громадянство РФ. Щодо шести очікуємо відповіді", — сказав він.

Раніше в ГПУ повідомили про 12 бійців "Беркуту", які проживають на території РФ.

Наразі лише п'ятеро екс-беркутівців знаходяться на лаві підсудних. Справа щодо них слухається вже півтора роки в Святошинському суді Києва.

Раніше військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що у серпні 2014 правоохоронці планували затримання 20 екс-беркутівців, підозрюваних у розстрілі учасників Революції Гідності, проте напередодні операції вони залишили територію країни.

Усі злочини, скоєні під час Революції Гідності, умовно об'єднані в одну велику "Справу Майдану", яка нараховує 89 кримінальних проваджень. У них, зокрема, розслідують вбивство 91 людини (78 мітингувальників та 13 силовиків).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-