В Укравтодорі придумали, як зробити наземні переходи безпечнішими

В Укравтодорі придумали, як зробити наземні переходи безпечнішими

Укрінформ
Державне агентство автомобільних доріг України у межах реалізації програми ліквідації місць концентрації ДТП почне у цьому році облаштування наземних пішохідних переходів у відповідності до сучасних міжнародних стандартів.

Про це повідомляється на сайті Укравтодору.

«Керівництво Укравтодору добре розуміє, наскільки серйозним є питання організації руху на пішохідних переходах. З цього року ми починаємо реалізовувати програму безпечних наземних пішохідних переходів, основною метою якої є підвищення рівня безпеки та ліквідація місць концентрації ДТП. Упевнені в тому, що ці зміни матимуть позитивний результат, і в Україні зменшиться кількість постраждалих у ДТП», - запевнив радник голови Державного агентства автомобільних доріг України Олександр Кава. 

Зокрема, будуть встановлені попереджувальні знаки переходів не тільки на узбіччі дороги, але й над проїжджою частиною, що підвищить видимість зони переходу зі 100-150 м до 800-900 м. За необхідності у межах переходу буде встановлено додаткове освітлення та організовані острівки безпеки.

Як стверджується у повідомленні, новий стандарт облаштування наземних переходів з'явився ще три роки тому, проте цьому питанню не приділялося належної уваги. Як результат, Україна продовжує посідати перше місце в Європі за кількістю постраждалих у ДТП. Так, за інформацією Укравтодору, минулого року на українських дорогах загинуло 4003 особи, постраждало - 31 000.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-