Про порушення у шкільних їдальнях Київщини повідомлять прокуратуру

Про порушення у шкільних їдальнях Київщини повідомлять прокуратуру

Укрінформ
Київська обласна державна адміністрація розпочала масштабну перевірку їдалень загальноосвітніх шкіл області на предмет дотримання санітарних норм та дотримання технології приготування їжі. Всі акти з порушеннями передаватимуть до прокуратури.

Про це повідомляє у понеділок прес-служба Київської ОДА.

"Під час перевірки перших шести шкіл комісія виявила порушення умов зберігання продуктів харчування у Данилівській ЗОШ Васильківського району, Кучаківській ЗОШ Бориспільського району, Узинській ЗОШ №1 та ЗОШ №4 і №5 міста Біла Церква", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, у Данилівській та Узинській ЗОШ техобладнання не витримує необхідні температурні режими (духові шафи, електоропательні й холодильники).

У всіх перевірених школах меню не відповідає нормам двотижневого чергування. Комісія також виявила, що в школах не обліковуються продукти та харчова сировина, відповідні журнали обліку відсутні. Школи також потребують заміни застарілого битого посуду.

В загальноосвітній школі №4 міста Біла Церква реалізуються заборонені продукти харчування через шкільний буфет: розчинні кавові напої, газована вода та солодощі зі штучними барвниками.

«Коли відро з помиями стоїть біля чистого посуду – цим усе сказано», - зазначив перший заступник голови Київської ОДА Олександр Савченко, який особисто інспектував роботу Данилівської ЗОШ.

Савченко також вказав на недотримання чистоти у туалетах та іржаві крани Данилівської ЗОШ, з яких біжить іржава вода. «Прикро, що цими кранами, які нібито не працюють, користуються діти. З них йде вода, яку п’ють школярі. Я не вірю в те, що діти хоча б раз не пили цю іржаву воду», – сказав перший заступник голови ОДА.

Спільна комісія, до складу якої входять заступник голови облдержадміністрації, керівник департаменту освіти і науки, департаменту охорони здоров’я Київської ОДА та Держспоживслужби, перевірить всі ЗОШ Київської області.

За результатами перевірок у кожному навчальному закладі складено акт, зобов’язано притягнути винних у порушеннях до відповідальності та негайно усунути недоліки. Акти також передано до обласної прокуратури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-