Геращенко: Дуже важливо, щоб Росія передала Виговського через екстрадицію

Геращенко: Дуже важливо, щоб Росія передала Виговського через екстрадицію

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко наголосила, що важливо, щоб РФ передала незаконно засудженого Валентина Виговського Україні через екстрадицію.

Про це вона заявила журналістам у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Як вам відомо, процедура екстрадиції залежить від двох сторін. Очевидно, що Україна готова прийняти всіх політв'язнів Кремля для того, щоб ми вирішили питання їх реабілітації в Україні. Насправді дуже важливо, щоб тепер Російська Федерація передала через екстрадицію Валентина Виговського»,- сказала Геращенко.

Як повідомляли ЗМІ, Дарницький районний суд Києва визнав вирок засудженого в Росії за шпигунство українця Валентина Виговського й дозволив йому відбувати покарання в Україні.

Валентина Виговського затримали в Криму у вересні 2014 року. ФСБ РФ інкримінувала йому збір закритої інформації на підприємствах оборонно-промислового комплексу.

15 грудня 2015 року Московський обласний суд засудив Виговського до 11 років ув’язнення у колонії суворого режиму за "шпигунство". Верховний суд РФ у березні 2016 року визнав законним цей вирок.

У квітні 2016 року Україна спрямувала до Росії запит про передачу засудженого українця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-