Справа про хабар в.о. ректора НАУ Харченка вже у суді

Справа про хабар в.о. ректора НАУ Харченка вже у суді

Укрінформ
Обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом вимагання та отримання виконувачем обов’язків ректора Національного авіаційного університету (НАУ) Володимиром Харченком та іншими особами неправомірної вигоди в особливо великому розмірі направлено до суду.

Про це у понеділок повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) на своїй сторінці у Facebook.

"Обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом вимагання та отримання виконувачем обов’язків ректора Національного авіаційного університету Харченком В.П. та іншими особами неправомірної вигоди в особливо великому розмірі направлено до суду", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили у САП, за результатами проведеного досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою колишнього виконувача обов’язків ректора Національного авіаційного університету, керівника одного із адвокатських об’єднань м. Києва та колишнього високопосадовця збройних сил та органів державної безпеки України, генерал-майора у відставці, у вимаганні та отриманні 26 серпня 2016 року неправомірної вигоди в особливо великому розмірі, а також умисному невиконанні судових рішень про поновлення на роботі незаконно звільнених працівників університету 10 лютого 2017 року складено та затверджено прокурором обвинувальний акт, який з відповідними додатками направлено до суду для розгляду.

У САП нагадали, що 26 серпня безпосередньо після отримання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі (100 тис. євро) від колишнього працівника НАУ за поновлення його та інших незаконно звільнених працівників затримано виконувача обов’язків ректора університету та керівника одного із адвокатських об’єднань м. Києва.

У подальшому за результатами проведеного досудового розслідування у листопаді 2016 року встановлено особу, яка організувала та керувала вчиненням злочину: це колишній високопосадовець збройних сил та органів державної безпеки України, генерал-майор у відставці, повідомили у САП.

Крім цього, за результатами досудового розслідування встановлено, що до згаданих подій колишній виконувач обов’язків ректора зазначеного навчального закладу протягом 2016 року умисно із особистих мотивів не виконував судові рішення, які набрали законної сили, щодо поновлення незаконно звільнених працівників університету. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-