Відповідальність за вбивство терориста

Відповідальність за вбивство терориста "Гіві" взяли на себе його підлеглі - ЗМІ

Укрінформ
Відповідальність за вбивство ватажка батальйону бойовиків "ДНР" "Сомалі" Михайла Толстих ("Гіві") взяли на себе його підлеглі, нібито кинуті "Гіві" під час бою під Авдіївкою наприкінці січня 2017 року.

Про це пише в четвер "Новая газета" з посиланням на члена бандформування "Сомалі" Ігоря Мильцева.

"У редакцію "Новой" звернувся громадянин Росії, доброволець з Москви Ігор Мильцев, що представився бійцем підрозділу ДНР "Сомалі", яким керував Михайло Толстих ("полковник Гіві"). Повідомивши свій позивний - "Француз" - Мильцев заявив, що замах на Толстих організували він і ще троє бійців "Сомалі", - йдеться в повідомленні.

За словами Мильцева, бойовику "Гіві" "помстився б будь-хто". Мильцев також назвав обвинувачення "влади ДНР" на адресу українських спецслужб "смішними": "СБУ за лінію розмежування не переходять». Вбивство командира Мильцев називає помстою товаришів по службі, нібито кинутих "Гіві" під час бою під Авдіївкою в кінці січня 2017 року.

За словами Мильцева, під час тяжких боїв під Авдіївкою ініціативою із самого початку володіли підрозділи української армії. Участь у боях за авдіївську промзону брав і батальйон "Гіві" "Сомалі". Представники "ДНР" повідомляли тоді про поранення самого "Гіві" на полі бою. Втім, "Француз" Ігор Мильцев описує іншу версію подій.

Побоюючись за своє життя, як зазначає Мильцев, Толстих відійшов від позицій батальйону і вистрелив собі в ногу. "Він думав, що ніхто цього не помітить, але ми помітили. Далі його забрали чергові лікарі у госпіталь. Після цього, будучи вже в Донецьку, він віддав наказ накрити (наші) позиції з артилерії, попри те, що ми там були, (а) він думав, що нас вже немає в живих!", - розповів Мильцев.

За його словами, "просто так піти він ("Гіві") не міг, це дезертирство, позицію кинути він не міг ніяк, це був наказ Захара (ватажка "ДНР" Олександра Захарченка - ред.) стояти до кінця! І тут він, напевно, зрозумів, що це все – кінець. Прострелив собі ногу і почав кричати. Його потягнули медики, а через півтори години нас накрила своя ж артилерія".

Мильцев розповідає, що після замаху на бойовика Арсенія Павлова ("Моторолу") командир "Сомалі" серйозно побоювався за своє життя, в цілях безпеки вивіз свою сім'ю в Придністров'є і планував виїхати туди сам, але не встиг.

"Гіві" не випускали (з "ДНР"), і потрібно було йти красиво - просто так від справ же не відійти. Це як на злодійському світі", - розповів Мильцев.

За його словами, сам він зараз перебуває в околицях Донецька.

На сторіночці "Француза" на "Вконтакте" викладено кілька десятків фотографій, де він зображений разом з іншими озброєними людьми - у тому числі посеред бойових позицій, окопів, укріплень, на фоні важкого озброєння, зенітних гармат і БТР.

"Я в розшуку ("МГБ") і поранений небагато, ще троє людей пішли в підпіллі. Захару (Захарченку – ред.) тепер є за що переживати", - зазначив Мильцев.

У статусі "Француза" на "Вконтакте" незабаром після замаху на Гіві з'явився запис: "Собаці собача смерть! Гіві, це тобі за хлопців загиблих під Авдіївкою! ЗАХАРЧЕНКО, ТИ НАСТУПНИЙ!".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-